Cervera serà la capital de la Viquipèdia aquest cap de setmana

Amical Wikimedia organitza a Cervera la Viquitrobada anual de la comunitat viquipedista catalana en un moment clau per les comunitats de voluntaris que fan possible aquesta enciclopèdia en línia i els seus projectes germans.

Imatge de Cervera / Guillem d’Occam (CC-BYU-SA 3.0)

Cervera serà aquest cap de setmana la capital de la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure, i dels seus projectes germans. Amical Wikimedia organitza la Viquitrobada 2019 a la Universitat de Cervera, on hi assistiran més de cinquanta viquipedistes d’arreu dels territoris de parla catalana. La Viquitrobada és el punt de reunió per excel·lència de la comunitat viquipedista catalana i permet discutir presencialment i avaluar diversos projectes i polítiques de la Viquipèdia.

La dotzena edició de la Viquitrobada tindrà lloc en un moment crucial per les comunitats de voluntaris que fan possible aquesta enciclopèdia en línia, després del procés del canvi de marca de la Fundació Wikimedia. Diverses sessions i debats se centraran en els desafiaments i riscos de la governança global del moviment Wikimedia, i en el paper de la comunitat catalana en aquest debat internacional.

La Viquitrobada també apostarà pel projecte Wikidata, una base de dades que ha agafat especial rellevància a escala internacional i en la qual la comunitat catalanoparlant hi ha tingut un pes important des de bon principi. De fet, la Viquipèdia en català ha estat pionera en l’aprofitament de les dades allotjades a Wikidata.

Per això, s’impartiran diversos tallers i ponències sobre com millorar la tasca viquipedista en aquesta base de dades. També es comptarà amb dues taules rodones sobre la situació dels projectes germans i sobre la possible integració de continguts adaptats a infants en un projecte anomenat Txiquipèdia.

Enguany, aquest punt de trobada i treball de la comunitat viquipedista catalana també comptarà amb una Viquimarató al Consell Comarcal de la Segarra per millorar els continguts sobre la cultura, el patrimoni i la geografia de Cervera. Paral·lelament a la viquimarató, aquell que ho desitgi podrà fer un passeig guiat per diversos enclavaments significatius de Cervera, per tal de fotografiar-los i després reutilitzar les imatges per il·lustrar articles de la Viquipèdia.

La Viquitrobada es complementarà amb ponències que també posaran el focus en les noves directives europees sobre drets d’autor, i debats sobre com millorar la interfície de la plataforma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *